top of page
©cdutrey-5403.jpg
green-blackboard-blank-background-school

TRAINER

Ik ben als trainer breed inzetbaar. Ik verzorg graag een interactieve en gemoedelijke leeromgeving waardoor deelnemers de training verlaten met nieuwe kennis en praktische tools om die kennis in te zetten. Ook na een training blijf ik benaderbaar voor de deelnemers.

In veel gevallen is een training onderdeel van een project waarbij ik ook de educatieve ontwikkeling op mij neem, maar ik geef ook losse trainingen. Een training moet goed aansluiten bij de doelgroep en zal daardoor altijd in overleg samengesteld worden.

TRAINING POLITIEK-JURIDISCH BURGERSCHAP VOOR MBO-DOCENTEN

Docenten Burgerschap op het mbo hebben soms een bevoegdheid maatschappijleer of omgangskunde, maar velen zijn er ook ‘ingerold’. Veel vakdocenten geven burgerschapslessen naast de lessen in hun eigen vakgebied. Deze docenten vinden het niet altijd makkelijk of leuk om lessen over politiek en rechtsstaat te geven. Dat kan komen omdat de eigen kennis over deze onderwerpen niet voldoende is of omdat ze het ingewikkeld vinden de vertaalslag tussen theorie en de belevingswereld van studenten te maken.

 

Democratisch burgerschapsonderwijs heeft een didactiek die je kunt aanleren. Bijvoorbeeld gesprekken aangaan over controversiële onderwerpen of studenten motiveren zich te verdiepen in politiek. Wat de oorzaak ook is, vaak biedt een training uitkomst om deze docenten op weg te helpen. 

TRAINING DIDACTIEK EN PEDAGOGIEK VOOR GASTDOCENTEN EN EDUCATIEF BEGELEIDERS

Het geven van gastlessen of begeleiden van een educatief programma is een vak apart. Waar een docent een klas goed kent, komen gastdocenten als vreemden in de groep binnen of heb je als educatief begeleider geen idee hoeveel voorkennis de groep al heeft. Je kunt niet zomaar je lesprogramma afdraaien en verwachten dat leerlingen/studenten daarop zit te wachten.

 

Wat kun je doen om de gewenste leeropbrengst te bereiken en hoe komt het lesprogramma het beste tot zijn recht? Wanneer grijp je als gastdocent in bij ongewenst gedrag en hoe doe je dat?

 

Steeds meer organisaties sturen medewerkers erop uit als gastdocent of ontvangen groepen voor een bezoek. Met een training zijn medewerkers hier goed op voorbereid.

BREED INZETBAAR

MEER INFORMATIE

OF TRAINING OP MAAT?

Elke training is maatwerk en mogelijk in de vorm van een of meerdere bijeenkomsten, afhankelijk van de gewenste doelstellingen, voorkennis en leerbehoeften.

 

Ik ontwikkel en geef ook trainingen op maat over verschillende (inhoudelijke) onderwerpen rondom democratie, rechtsstaat en burgerschapsonderwijs. Neem contact op om te kijken of ik iets voor u kan betekenen.

bottom of page